Az egészséges sperma titka

A legfrissebb spermavizsgálat eredményei szerint a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás segíthet biztosítani a 35 évnél idősebb férfiak spermájának egészségét.

 

A spermavizsgálat során 80 egészséges, 22 és 80 év közötti férfit vizsgáltak meg a kutatók. A spermavizsgálat 20 százalékkal kevesebb DNS-sérülést mutatott azoknál a 35 évnél idősebb férfiaknál, akik a legtöbb szelént, E-vitamint, cinket és folsavat fogyasztottak, szemben azokkal, akik a legkevesebbet vitték be ezekből a vitaminokból és mikro tápanyagokból.

 

Egészséges sperma titka

 

Az E-vitamin, a folsav és a cink köztudottan segítenek visszafordítani az idő kerekét az idősebb férfiak esetében. Sperma vizsgálat eredményei szerint a 35 évesnél idősebbek spermájának DNS-állományát jelentősen javítják ezek a mikro tápanyagok – nyilatkozta Andy Wyrobek, a Berkeley Laboratórium élettudományi részlegének munkatársa.

 

Ez azt jelenti, hogy a sperma minőség és a sperma mennyiség szempontjából veszélyeztetett korban lévő férfiak tehetnek valamit a DNS-sérülések ellen. A vitaminokat és mikro tápanyagokat beiktathatják az étrendjükbe, de táplálék-kiegészítő formájában is szedhetik őket.

 

Korábbi spermavizsgálatok igazolták, hogy a korral együtt a sperma mennyiség mellett csökken a sperma minőség és nő a DNS hibák kialakulásának valószínűsége, ami kihat a férfi termékenységre, és a születendő gyerekeknél genetikai rendellenességeket okozhat.

 

A sperma vizsgálat előtt a tudósok nem tudták, hogy az antioxidánsok, vagy a vitaminok és mikro tápanyagok védelmet jelenthetnek a korral járó DNS hibákkal szemben. Természetesen további kutatások szükségesek annak meghatározására, hogy a vitaminbevitel a spermaminőség és spermamennyiség javulása valóban jó hatással van-e a férfi termékenységére és a születendő gyerekek genetikai állományára.

 

Ismerje meg a sperma növelés legfontosabb mikrotápanyagait!